Een paperless office, wat vaker met de fiets en wie weet liggen er zelfs al zonnepanelen te schitteren op het dak van je kantoor. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is hip - en dat juichen we toe. Wil je jullie kantoor nog milieu- en mensvriendelijker maken? Laten we het dan vooral even hebben over fairtrade koffie!

MVO & Milieu

MVO gaat verder dan alleen het milieu. Het betekent ook dat je, als bedrijf, een stapje extra zet voor andere mensen. Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, houden rekening met de maatschappelijke effecten van hun activiteiten, en daarin kun je zelfs je koffiemachine betrekken. Zelfs iets kleins als een koffieboon kan namelijk al invloed hebben op hoe verantwoord je onderneemt!

FAIRTRADE

Het begrip ‘’fairtrade’’ zal niemand onbekend in de oren klinken. Ook de Gebroeders Koffie zetten graag een lekker bakje koffie gemaakt van fairtrade koffiebonen. Door de aanschaf van fairtrade koffie(bonen) investeer je namelijk ook in de koffieboeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Door bij te dragen aan een eerlijke handel van hun producten, draag je bij aan een eerlijke prijs voor de koffieboeren en help je de arbeidsomstandigheden van de arbeiders te verbeteren. Op hun beurt kunnen deze lokale boeren en arbeiders weer zelf investeren in een duurzame toekomst - zowel voor het milieu, als voor henzelf. Zo is de cirkel weer rond, en ondertussen geniet jij met een goed gevoel van je koffie.

Fairtrade koffie smaakt naar meer. Wil je meer weten over hoe je jouw koffiecorner een verantwoorde upgrade kunt geven? We adviseren je graag!

PLAN EEN KOFFIE-AFSPRAAK!